Як змінилися ціни на продукти харчування на Сумщині за рік

Про спостереження за рік за цінами на 21 продукт повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби України в Сумській області.

Найбільше подорожчала яловичина, її вартість зросла на 48,7%. Ціни на хлібобулочні вироби, молоко, масло вершкове, птицю (тушку курячу) також зросли, але не так суттєво: на 12%. Свинина подорожчала на 3%.

Ціни на борошно пшеничне вищого ґатунку, крупу вівсяну, макаронні вироби, сметану жирністю 15% залишилися стабільними.

Крупа гречана подешевшала більш ніж удвічі, на 50%. Ціни на яйце куряче першого ґатунку знизилися на 15,7%, олія соняшникова — на 23%, цукор кристалічний — на 8,4%, сіль — на 29,3%.

Ціни на овочі так званого «борщового набору» мають сезонний характер.

За останній місяць майже на 50% подорожчали морква, цибуля, капуста білокачанна. Однак у порівнянні з цінами аналогічного періоду минулого року ціни на моркву та цибулю менші на 40 та 50 % відповідно, на буряк, картоплю та капусту білокачанну залишилися незмінними.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: Telegram Viber Facebook

Джерело

Новости Сумы