На Сумщині триває реалізація комплексної програми з організації здорового харчування для школярів.
Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх відвідав одну зі шкіл Шосткинської громади, де нещодавно був оновлений харчоблок.
Ремонт харчоблоку був здійснений за рахунок співфінансування з державного та місцевого бюджетів. Загальна вартість проєкту склала 13,5 мільйонів гривень, з яких 9 мільйонів гривень — кошти державного бюджету, а 4,5 мільйони гривень — кошти місцевого бюджету.
За словами Володимира Артюха, на Сумщині продовжують втілювати ініціативу Першої леді України Олени Зеленської щодо реформи шкільного харчування.
«Ми комплексно підходимо до цього питання, щоб забезпечити якісне, корисне та доступне харчування для дітей, організувати сучасні умови для приготування страв та підвищувати фаховість наших кухарів. Паралельно з цим на Сумщині триває будівництво підземних шкіл, щоб наші учні могли навчатися очно або за змішаною формою, відповідно ми маємо організувати для дітей належне харчування», — зазначив Володимир Артюх.
Очільник ОВА також додав, що більшість коштів на реформування системи шкільного харчування та інші соціальні програми надходять від міжнародних партнерів.
Окрім модернізації харчоблоків, на Сумщині також створюються кулінарні хаби на базі закладів професійно-технічної освіти, де кухарі шкільних їдалень можуть проходити навчання, підвищувати кваліфікацію та перекваліфіковуватися.
Крім того, в області розпочато роботу над проєктом «кухня-їдальня», який передбачає створення окремого закладу в Лебединській громаді, де фахівці готуватимуть та доставлятимуть харчування до навчальних закладів навколишніх громад.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: Telegram Viber Facebook Instagram