Підбірка зігріваючих рецептів від сумських кухарів

Осінь – час для гарячих страв, які зігрівають своєю теплотою у таку холодну пору року та дарують відчуття затишку й комфорту. Журналісти MistoSumy підготували підбірку трьох рецептів страв, які стануть справжніми рятівниками від осінньої прохолоди та потішать заодно приємним смаком.

Гречаний  WOK з креветкою, куркою та овочами

Рецептом гречаного WOKy з креветкою, куркою та овочами поділилася Дарія Янбекова – сумʼянка, яка веде власний блог про приготування їжі в Instagram. 

Інгредієнти:

  •   200 г гречаної азійської локшини
  • 1 болгарський перець 
  • 200 г креветки
  • 1 куряче філе  
  •  50 г салату хрумкого 
  • 50 г моркви по-корейськи 
  • 1 ч. л. азійських спецій  (можна взяти окремо часник, імбир та перець) 
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 100 мл соєвого соусу
  • 60 мл устричного соусу (можна замість нього взяти теріякі)
  •  кунжут

Спосіб приготування:

  • Вимите куряче філе нарізаємо соломкою (можна різати кубиками, якщо так більше подобається).
  • Солодкий перець теж нарізаємо соломкою.
  • Очищуємо варені креветки.
  • Відварюємо гречану локшину згідно з інструкцією на пакуванні.
  • Нарізаємо салат.
  • Оливкову олію розігріваємо у великій сковорідці, додаємо курку і висипаємо спеції. Смажимо її так приблизно 3-4 хвилини.
  • Додаємо болгарський перець і, помішуючи, смажимо увесь вміст ще 2 хвилини.
  • Вливаємо устричний соус або теріякі.
  • Через пару хвилин додаємо моркву по-корейськи (за бажанням можна додати ще й будь-які інші овочі, дивіться на власний розсуд).
  • Смажимо ще 2 хвилини, а потім висипаємо креветки та салат.
  • Перемішуємо усі додані інгредієнти та залишаємо тушкуватись буквально хвилину.
  • Додаємо до заправки вже відварену та промиту локшину, перемішуємо.
  • Додаємо соєвий соус на свій смак (краще куштуйте, бо він буває різної солоності).
  • Посипаємо готову страву кунжутом.
  • Пасти у гарбузовому соусі з грибами та шпинатом

    Для тих, хто вже зібрав осінній врожай та для любителів посмакувати сезонні страви з гарбуза, нам підготувала Чорнойван Віталія (сумська кухарка, що працює у ресторанному бізнесі) рецепт пасти у гарбузовому соусі з грибами та шпинатом.

    Інгредієнти:

    •  30 г вершкового масла
    • жменя листків шпинату 
    • 200 г гарбузового пюре
    • 1 зубчик часнику
    • 100 мл вершків
    • 1/2 склянки тертого сиру (бажано моцарела, але можете також обирати на власний смак)
    • дрібка мускатного горіха
    • сіль, перець (можна будь-які спеції на свій смак)
    •  180 г будь-якої широкої пасти (можна навіть узяти стандартні макарони, теж непогана альтернатива)
    •  пармезан 

    Приготування:

  •  Ставимо варитись пасту. Час для варіння обираємо залежно від виду пасти (зазвичай це вказано на упаковці).
  • Нарізаємо гриби та шпинат.
  • Вершкове масло розтоплюємо на сковорідці, видавлюємо часник, додаємо гриби й обсмажуємо все хвилину до мʼякості. 
  • У сковорідку додаємо гарбузове пюре, перемішуємо хвилини 2.
  • Додаємо вершки та тертий сир. Якщо соус занадто густий – вливаємо трохи води від пасти. Тушкуємо приблизно хвилин 5, доки сир повністю не розплавиться.
  • Додаємо сіль та перець, дрібку мускатного горіха.
  • Пасту додаємо в сковорідку із соусом та перемішуємо.
  • Подаємо на стіл, посипавши додатково страву пармезаном.
  • Солянка по-сумськи

    Гаряча та запашна солянка – ідеальна страва для такої прохолодної пори. Усіма тонкощами та секретами приготування з нами поділилася Юлія Недбай – кухарка в одному із закладів харчування Сум.

     Інгредієнти:

    •  300 г свинини
    • 150 г маслин 
    • 100 г сметани
    • 1 пучок кропу та петрушки
    • 1 головка ріпчастої цибулі
    • 3 ст. л. соняшникової олії
    • 4 консервовані огірки 
    • 2 ст.л томатної пасти
    • 150 г ковбаси н/к
    • 300 г картоплі
    • сіль, перець (на свій смак)

    Спосіб приготування:

  • Нагріваємо воду в каструлі до кипіння (за бажанням можна додати лавровий листок.
  • Нарізаємо кубиками картоплю і висипаємо в готовий окріп.Варимо майже до готовності. 
  • Ріжемо кубиками м’ясні продукти; солоні огірки — шматочками або кубиками (огірки з твердою шкіркою попередньо очищають).
  • Додаємо все нарізане до каструлі й варимо 20 хвилин.
  • Цибулю шинкують на маленькі кубики та обсмажують 3 хвилини на олії з додаванням томатної пасти.
  • В каструлю з бульйоном висипаємо пасеровану з томатною пастою цибулю, додаємо маслини( можна нарізані, а можна й цілі).Варимо 5-10 хвилин. 
  • Для надання гостроти смаку в готову солянку можна додати проціджений розсіл з огірків. 
  • Подавати страву зі скибочкою лимона, сметаною та, за бажанням, можна також додати нарізану зелень.
  • Чорнойван Інна Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: Telegram Viber Facebook Instagram

    Джерело

    Новости Сумы