Wild Turkey: Дика Індичка з Кентуккі

Wild Turkey — бренд бурбона, який виготовляє компанія з Кентуккі. Американська класифікація відносить напій до стилю Straight Whiskey. Це означає, що для виробництва використовують щонайменше 51% кукурудзяного дистиляту. Для внутрішнього ринку виробляють бурбон міцністю 50,5% із витримкою 6–8 років. На експорт запропоновано віскі із вмістом спирту 43,4%. З урахуванням того, скільки коштує Wild Turkey, це відмінний вибір для домашнього бару та як подарунок для близького друга, начальника. Також у лінійці бренду є житнє віскі, колекційні релізи та медово-лимонний лікер.

Історія бренду

У 1869 році нащадки ірландських емігрантів брати Райпі побудували дистилерію в місті Лоуренсбург. За 25 років виробництво досягло піку популярності. Продукція компанії отримала визнання не тільки в США, а й у 25 країнах світу. Під час сухого закону гуральня була закрита. Після закінчення дії обмежень виробництво бурбона відродила компанія Austin Nichols уже під брендом Wild Turkey. Одночасно на етикетці з’явилося зображення дикої індички. Сьогодні завод і бренд належать компанії Gruppo Campari. Корпорація збудувала новий корпус заводу, закупила новітнє обладнання. Але рецептура залишилася колишньою.

Особливості виробництва

Органолептична композиція бурбонів Wild Turkey відрізняється від інших віскі. Це пов’язано з нюансами виробництва. Технологія виготовлення досі дбайливо зберігається під сімома замками. Достеменно відомо небагато:

  • Дика Індичка — зерновий дистилят, у якому в різних частках присутні жито, ячмінь та кукурудза.

  • Спирти переганяють двічі. Спочатку — за допомогою рефракційної колонки, потім — мідним кубом особливої форми.

  • Міцність дистиляту на виході — 80%. Його витримують в обпалених зсередини бочках два роки. Потім спирти розводять до потрібної міцності та ще витримують у нових бочках.

  • Особливості букета

    Основні характеристики букета цього віскі:

  • м’якість;

  • ноти карамелі, ванілі, кленового сиропу, меду;

  • солодкість, яку бурбон отримує завдяки великому відсотку кукурудзи у складі.

  • Напої лінійки здобули численні нагороди на профільних виставках. Їхня популярність у любителів міцного алкоголю висока. Купити бурбон із Кентуккі можна в магазині корисних штук МАУДАУ. Найпопулярніші релізи:

  • Wild Turkey 101. Напій преміумкласу з яскравим смаком, у якому присутні ноти карамелі, меду, ванілі. Посмак — тютюново-ванільний, довгий. Віскі створюють виключно з натуральних інгредієнтів і витримують 8 років. Цей бурбон входить у перелік продуктів, які найбільше продаються у своїй категорії в Сполучених Штатах Америки та по всьому світу.

  • Wild Turkey 81. Бурбон світло-бурштинового кольору з м’яким смаком і притаманними для бренду нотами карамелі, ванілі та меду. У посмаку відчувається кориця.

  • Віскі бренду добре пити в чистому вигляді. Також його можна використовувати як основу для коктейлів.

    Джерело

    Новости Сумы